Weblog

Wagyuvlees

Geplaatst: 8 februari 2009

Heileuver multicultureel!  Men was het gewend op Heileuver, zo nu en dan ontwaarde men een uitheemse gast . Het bleef niet bij mensen alleen. Ook de veestapel heeft recentelijk ‘vreemd bloed’ in de kudde gekregen.  Sinds 2006 deed de Wagyu zijn intrede op Heileuver.

Een wagyu is een van oorsprong Japans runderras, indertijd gebruikt als last- en trekdier. (Heel lang geleden mochten de Japanners vanwege hun geloof geen vlees eten)

Wagyu is een algemene aanduiding; Wa = oud Japanse verwijzing naar het land Japan, gyu= rundvlees ( vleesvee).

Het exporteren van de originele Japanse wagyu is verboden. Het wagyuvlees dat in Europa te koop wordt aangeboden is dan ook van fokkerijen buiten  Japan uit bijv Dalmsholte. Jawel u leest het goed; DALMSHOLTE. En het klinkt als een sprookje maar het is echt; eens in het jaar 2006 was er een eigenzinnige, vindingrijke boer die lekkere kaas maakte. Tijdens het melken  kreeg hij een idee. Mede door zijn voorliefde voor Japan besloot hij zijn veestapel wat multicultureler te maken. Hij belde CR-delta, bestelde sperma van een wagyu en Wanda 32 werd, zonder medeweten, de gelukkige.  Negen maanden later bracht zij een gelukkig vaarskalf ter wereld, Wanda 33 groeide voorspoedig. Zonder morren werd zij opgenomen in de kudde. Ze bleef niet alleen. Er volgden zelfs nog een tweeling ( 2008). In totaal waren er 5 op Heileuver, allen 50% wagyu en 50% Frysian- Holstein.

Buiten de heerlijke Heileuver kaas is er nu ook voortaan heerlijk Heileuver vlees.

Waarom is het zo’n bijzonder vlees? Het wagyuvlees is gemarmerd vlees. Het vet is enkelvoudig onverzadigd en smelt bij kamertemperatuur. Het bevat de goede omega3 vetten en als je het bakt hoeft er geen vet/ olie in de pan. De pan goed heet laten worden en de rest gaat vanzelf. Het vlees is veel sneller gaar en bijzonder mals. Onlangs is bewezen dat het vlees het cholesterolgehalte omlaag brengt.

De Japanners noemen de runderen het kaviaar van het vlees.

In Japan worden de runderen gemasseerd, krijgen klassieke muziek te horen en drinken bier.

Op Heileuver drinken ze lekker gevitaliseerd water en lopen ze zomers in een malse groene wei. Verschil moet er zijn!

Kom nu naar onze boerderijwinkel en overtuig uzelf. In de stal kun u de dieren even over hun kop aaien en ze in levende lijve aanschouwen.

 Voor de kaas zijn de wagyu’s niet interessant. Ze geven slechts 5 a 6 liter melk per keer.

De fokkerij gaat rustig door. We hebben al 75% wagyu’s .  Onze Wanda’s,  Betjes en Geertjes krijgen een Aziatisch tintje. Moet kunnen in 2009!

4 reacties

IbqFIrDw
14 mei 2016, 10:29 uur I supspoe that sounds and smells just about right.
eOihLt8rB
15 mei 2016, 02:03 uur fernando me llamo vale y te quiero desir que me gusttan tus cuentos voy a 2º grado del <a href=\"http://ieeywmirdrg.com\">inttstuio</a> dr antonio nores y desde mi sala de 4 me cuentan de tu vida y leen tus libros
VbkURTSecZs
17 mei 2016, 01:57 uur sympa cette broche Pluto !! C&rsquo;est vrai que le dos du top est chouette, <a href=\"http://xqhdrayun.com\">j&oouqs;avrue</a> que je ne regarde pas trop non plus le dos des vêtements.. Bise
cENXrSAZfL6
18 mei 2016, 02:56 uur Oooh thanks Danielle, I needed to hear that cuz sometimes those kids&#8230;&#8230;make me wan;&a#8230;&#8230n&#8230;But yes, it is difficult ALWAYS being the strong one or the dependable one or the one that ppl can always come to. But yes he is breakngi us in that area and sometimes it hurts but its worth it! http://hyvpnes.com [url=http://mztumz.com]mztumz[/url] [link=http://lhwwoxprwsv.com]lhwwoxprwsv[/link]

Reageer

Naam
E-mail
Typ de code over
Captcha
Reactie
Terug naar overzicht Volgende bericht
 
Adres
Kaasboerderij en Schilderijenhuis Heileuver
Dalmsholterdijk 17
8146 PE Dalmsholte (Ommen)

T 0529 - 45 82 32
E info@heileuver.nl
Adres Ma t/m vr   9.00 - 18.00 uur.
Zaterdag 9.00 - 17.00 uur
Van 1 oktober tot 1 april dinsdags gesloten
Zon- en feestdagen gesloten
Volg ons: Volg ons Twitter Linkedin Weblog
© 2012 Heileuver Koeien, Kaas en Kunst | Ontwerp Studio Buskruit | Realisatie Sologic