Weblog

Ole wil een koe

Geplaatst: 3 september 2012

“Ík wil een koe’’ sprak Ole. ‘Als ik jarig ben, wil ik een koe!’
Daar de stadstuin niet toereikend was en de papa en mama van Ole geen tijd hadden om ook nog tweemaal daags een koe te melken, bedachten zij een plan, als je Ole kent, weet je waarom. Ole is Ole. Zoals Ole is er maar een. Als hij groot is wordt hij boer of filosoof. Of wellicht een filosofische boer, dat lijkt me waarschijnlijker.
Ole heeft al eens geoefend voor boer. Zo haalde hij eens mee de koeien op uit het land samen met zijn vriendje. Hij nam zijn taak bijzonder serieus maar was ook bijzonder geinteresseerd in de koeienvlaaien. Hij ontdekte verschillende kleurnuances , verse groene en door de zon gedroogde iets of wat grijze vlaaien. De observatie werd gevolgd door een experiment; zijn rubberlaarsjes gingen eraan. Het plezier was groot, zelfs zijn vriendje en zijn kuif kleurden groen. Wat een plezier daar midden in het weiland, de koeien werden die dag een kwartiertje later gemolken.
 
Als Ole een vraag had, ging die bijna altijd over koeien en in het begin van de vriendschap tussen de boer en Ole sprak hij de boer altijd aan met; Meneer de Boer. Ooit stelde hij de vraag of koeien blij waren.
De boer had altijd een antwoord op zijn vragen want Ole stelde alleen zinnige vragen’
 
En nu wil Ole dus een koe. Gewoon een koe! Er wordt niet gepraat over mooi, stoer,lief, sterk of groot want voor Ole zijn alle koeien mooi, stoer,lief, sterk en groot.
Dit maal niet naar Intertoys voor een kadoo maar de vader en moeder togen  naar de Heileuver. De boer was zelfs een beetje trots en ging serieus aan het werk en koos voor Wanda.. We hebben  Wanda verteld dat er af en toe een jongetje zou komen die haar extra zou aaien, wat extra voer zou geven en wellicht tegen haar zou praten. Misschien zelfs zou haar foto op een nachtkastje ergens in Zwolle komen te staan..Wanda vond alles best, wij ook en als Wanda ooit een kalfje krijgt en het is een jongetje dan noemen we hem….. juist, ja , Ole.
Zo simpel zit het leven in elkaar
Om een goede boer te worden heeft Ole al een heleboel in huis; geduld ( hij wacht al 2 maanden), nieuwsgierigheid, passie voor koeien dierenliefde, en relatieveringsvermogen. Er zijn tegenwoordig steeds meer boeren die weinig dromen, gelukkig doet Ole dat vaak en veel.
De officiële overdracht van de  adoptief’-koe’’ vindt binnenkort plaats. In het contract staat dat Wanda gewoon bij de kudde blijft want anders krijgt ze heimwee. We maken er een feestje van en Ole mag zo vaak naar Wanda als zijn papa en mama het willen. Als Ole groot is blijft Wanda gewoon van hem.

En nu maar hopen dat Wanda heel erg oud wordt want als je Ole ziet, weet je waarom.

Reageer

Naam
E-mail
Typ de code over
Captcha
Reactie
Terug naar overzicht Volgende bericht
 
Adres
Kaasboerderij en Schilderijenhuis Heileuver
Dalmsholterdijk 17
8146 PE Dalmsholte (Ommen)

T 0529 - 45 82 32
E info@heileuver.nl
Adres Ma t/m vr   9.00 - 18.00 uur.
Zaterdag 9.00 - 17.00 uur
Van 1 oktober tot 1 april dinsdags gesloten
Zon- en feestdagen gesloten
Volg ons: Volg ons Twitter Linkedin Weblog
© 2012 Heileuver Koeien, Kaas en Kunst | Ontwerp Studio Buskruit | Realisatie Sologic