Weblog

Nieuwe Mies

Geplaatst: 8 april 2009

De lente had niet mooier kunnen beginnen; een nieuw huisdier. Zaterdag 21 maart gearriveerd vanuit Hoogeveen, 3 jaar oud, 3 hoog gewoond en nooit in en boom geklommen. Daar was ze dan; onze nieuwe Mies, een weldoorvoede vette kat met een rug gelijk een rollade luisterd naar de naam Angel. Niet gespeend van engelachtige karaktereigenschappen ( welke kat heeft dat wel) kenden wij haar de naam Mies toe. Onder ons Nieuwe Mies.
U raadt het al, Mies in ruste, heeft voor eeuwig haar plaatsje onder de appelboom en er was plaats voor een nieuwe Mies.
De wereld heeft een overschot aan katten dus men hoeft niet lang zonder te zitten. Zaterdag 21 maart deed Prinses Angel haar entree op Heileuver. De hele hofhouding stond klaar toen Mevrouw Angel ons en welkom toeblies gelijk windkracht 12. Dag Angel, vanaf nu heet je Mies, je slaapt gezellig op het zoldertje ( je hemelbed) boven de koeien, je kattenbak is heeeeel groot en er is veel te beleven. Geniet nog twee weken van je zalm-met-broccoli-menu, je kattensnoepjes en tussendoor-sticks met makreelsmaak. Als het allemaal op is eet je gezellig mee uit de grote 5 kilo-huismerk-baal van de Welkoop. Ook lekker. Vang je een muis? Graag, die is helemaal voor jou alleen. We voorspellen je dat je het goed zult krijgen op Heileuver: veel aandacht, veel ruimte, veel vriendjes en vriendinnetjes en lekker buiten.

Na 2 weken kennen we Mies niet meer terug. Een levendige, nieuwsgierige en aanhankelijke kat. Qua menu is Mies niet kieskeurig meer: dralen  en kniezen bij een bak brokken van een huismerk doe je maar een keer zeker wanneerde buurkatten op de loer liggen. Voor je het weet heb je meeeters. Om Mies een beetje te laten aclimatiseren zijn de snoepjes op een minimaal rantsoen gezet; 2 per dag. De tussen-door-sticks-met-makreel zijn in een onbewaakt moment door de buurkat opgeschrokt. Er is nog ´snoep´ voor 2 weken en dan is alles gewoon.
Mies hoort er al helemaal bij, vindt in het gras en op grind lopen niet meer eng, is haar Delfsblauwe-halsbandje-met-belletje kwijt en is de lieveling van menig kind en volwassene.
Het komt goed met Mies!

Oh ja Mies, op Heileuver hoeven katten niet naar de tandarts. Fijn toch!

3 reacties

Mp3eZszyHLvH
14 mei 2016, 10:19 uur We\'ve arervid at the end of the line and I have what I need!
t5BrCy1k6r
17 mei 2016, 01:57 uur Sorry, a typo in the prior comment; the Gentoos breed on rocks and that is why they are <a href=\"http://ghcmdnvcptd.com\">renapcilg</a> the Adelie Penguins that breed only on ice &#8211; rock is replacing the melting ice.
P6IBDCSe9i
18 mei 2016, 02:56 uur Shop for cambridge satchel bag and so cambridge satchel company discount code Case available at cambridge bag.com / usually the the cambridge satchel Commercial enterprise Discounts About the Retail business owner Taking into contiderasion that The future. Our company offers entirely free returns, cambridge satchel co sack knowledge base, along with deal assurance this means that you http://euwhlybfj.com [url=http://tlwgjkcu.com]tlwgjkcu[/url] [link=http://zilcispt.com]zilcispt[/link]

Reageer

Naam
E-mail
Typ de code over
Captcha
Reactie
Terug naar overzicht Volgende bericht
 
Adres
Kaasboerderij en Schilderijenhuis Heileuver
Dalmsholterdijk 17
8146 PE Dalmsholte (Ommen)

T 0529 - 45 82 32
E info@heileuver.nl
Adres Ma t/m vr   9.00 - 18.00 uur.
Zaterdag 9.00 - 17.00 uur
Van 1 oktober tot 1 april dinsdags gesloten
Zon- en feestdagen gesloten
Volg ons: Volg ons Twitter Linkedin Weblog
© 2012 Heileuver Koeien, Kaas en Kunst | Ontwerp Studio Buskruit | Realisatie Sologic