Weblog

En wanneer krijgen ze die brandnetels?

Geplaatst: 5 november 2008

Na een vluchtig gesprek waarin de wereldpolitiek, het weer en het belang van ‘authentiek’ voedsel ter sprake kwam, vroeg ze, met een blik op onze heerlijke brandnetelkaas,” En wanneer krijgen de koeien dan de brandnetels te eten? ”

 Ter plekke viel ik bijna om van verbazing. Voor mij stond een  ‘vrouw van de wereld’  met twee pre-puberale  jongetjes. In ons aftastende gesprek hadden we het uitgebreid over voeding gehad en dan stelt iemand zo’n immens domme vraag. Jarenlang heb ik beweerd dat domme vragen niet bestaan maar ik moest terugkomen van die stelling. Ze zijn er dus wel; Domme Vragen.
Een dom antwoord lag op mijn lippen; nou op de maandag staat bij onze koeien brandnetels op het menu, dinsdag klaver, woensdag ieder 3 tenen knoflook, donderdags niets extra’s want dan maken we naturel kaas , vrijdag basilicum en zaterdag kruidnagel/komijn.
Het antwoord slikte ik in; ik zag aan het gezicht van de Mevrouw ‘van de Wereld’ dat haar vraag serieus was. De pre-pubers ontfermden zich over de schaaltjes kaas; van hun had ik ook niets te verwachten.
Help! Hoe maak ik deze ‘Mevrouw van de Wereld’ duidelijk, zonder haar te beledigen dat ze toch wel heel erg weinig inzicht had in het proces van kaasmaken.
Mijn schooljufcarriere bracht uitkomst. Als een leerling een vraag stelde waar ik echt geen antwoord op had, stelde ik doodleuk de vraag; Wat denk je zelf? ( probleemgestuurd onderwijs)’
De ‘Wereldvrouw’  staarde mij aan en ik hoor mezelf vragen; ‘Wat denkt u zelf?’’
‘Tsja, er gaan natuurlijk wel erg veel kruiden verloren als die koe eerst al die brandnetels opeet en vervolgens uitschijt.’
Als door en wesp gestoken, vlogen de pre-pubers op. De woorden schijt,  poep en pies houden ze altijd weer bij de les. Gezamenlijk kwamen we tot de conclusie dat het eten van brandnetels niet resulteerde in brandnetelmelk en dus ook niet in brandnetelkaas.
Een volgende desillusie;  de boerin gaat niet met een mandje en een rood hoofddoekje op pad om brandnetels te plukken maar ze bestelt gewoon via internet vele balen gedroogde, door menig meneer of mevrouw ‘Van de Wereld’ gekeurde , brandnetels.

‘’ Eigenlijk heel logisch toch jongens”, sprak de  ‘Vrouw van de Wereld’ die vergeten was dat zij het was die de vraag had gesteld en niet de jongens.

Met een kilo brandnetelkaas en een verhaal gingen ze huiswaarts, ik ook.
Was ik  nog vergeten te vertellen dat koeien geen brandnetels lusten. Nou

4 reacties

2O1bZVeUO
14 mei 2016, 10:03 uur Not bad at all fellas and gaalsl. Thanks.
gmK0tKkFCZ
15 mei 2016, 02:03 uur Hi Todd!You need to check out my You Tube page and my website. The shake mix I use has 12 grams of protein when mixed with water, 7 grams of carbs and only 1 gram of sugar. It&#8217;s also the most nutritional shake mix available. Total meal <a href=\"http://necwjggkpf.com\">reecplemant.</a> You would also love the Vi-Pak Supplement and the Neuro &#8211; better recovery than Gatorade, and healthier.
1F4FfMGof
17 mei 2016, 01:56 uur Well Casino Playing is buy <a href=\"http://zsndfcypus.com\">mefrotmin</a> sr Luck Only but with Poker you can Win with Bad Hands when buy metformin sr you have an good Strategy.
qo17hJ7udOfb
18 mei 2016, 02:56 uur Voor mijn bazen die mij hebben ontslagen! Dat zij allemaal maar eens hetzelfde meemaken als ik! Dan zullen ze pas beseffen dat ze een onschuldige, reacavthrdige mens een kloot hebben afgetrokken! http://wpylpgsoraz.com [url=http://mxioqymdvoi.com]mxioqymdvoi[/url] [link=http://poxskeuxy.com]poxskeuxy[/link]

Reageer

Naam
E-mail
Typ de code over
Captcha
Reactie
Terug naar overzicht Volgende bericht
 
Adres
Kaasboerderij en Schilderijenhuis Heileuver
Dalmsholterdijk 17
8146 PE Dalmsholte (Ommen)

T 0529 - 45 82 32
E info@heileuver.nl
Adres Ma t/m vr   9.00 - 18.00 uur.
Zaterdag 9.00 - 17.00 uur
Van 1 oktober tot 1 april dinsdags gesloten
Zon- en feestdagen gesloten
Volg ons: Volg ons Twitter Linkedin Weblog
© 2012 Heileuver Koeien, Kaas en Kunst | Ontwerp Studio Buskruit | Realisatie Sologic