Weblog

De kleine prins

Geplaatst: 10 januari 2008

Hij was het echt!
Woensdag 3 januari schoof ‘de Kleine Prins’ met zijn gevolg de winkel binnen.
Geflankeerd door zijn twee lakeien - oma en mamma- keek hij mij vanaf de andere kant van de toonbank zwijgend aan.
Mijn goedemorgen werd niet beantwoord maar misschien wachtte de prins nog op een buiging mijnerzijds. Het bleef even stil, we tasten elkaar af en ik nam een zenuwachtig trekje bij de prins waar.
Ik richtte mij tot de lakeien en vroeg; “Wat kan ik voor u doen?”
Onderdanig en synchroon bogen de lakeien richting prins en zeiden; “Zeg jij het maar!”
“Ik kom”, sprak de prins , “kijken hoe de kaas wordt gemaakt”.

Omdat de lakeien hun prins hadden getutoyeerd, volgde ik met enige schroom hun voorbeeld en vertelde de prins dat dat niet kon.
Omdat de prins het woord niet niet kende of wellicht dacht dat ik het niet verstaan had, herhaalde hij met enige stemverheffing zijn mededeling; “Ik kom kijken hoe de kaas wordt gemaakt! ”
Als ex-schooljuf ben ik wel gewend om de repeat-stand vaak te gebruiken en ik bleef prins vriendelijk aankijken en zei nogmaals NEEN.
En toen werd onze kleine prins heeeel erg boos, hij stampvoette en schreeuwde zijn lakeien toe; “en het vuurwerk kon ik ook al niet zien door de mist en in het zwembad zit nog geen water en er is ook geen sneeuw en nu kan ik ook nog niet zien hoe de kaas wordt gemaakt. IK WIL NAAR HUIS! “

Ik vond het leuk worden, de lakeien niet.We keken elkaar aan en ze gaven de prins gelijk en vervolgden zijn klaagzang. Inderdaad, in de folder was hun een hemels verblijf beloofd  op een ‘Bungalowpark-Om-Van-Te-Watertanden, in het Overijsselse Salland. Het was een bouwput!
Ik constateerde dat de folder eerder klaar was dan het park, tsja , dat kan zo gebeuren.
Oma-lakei schoot de prins te hulp en vertelde mij dat de prins zeker dagelijks een boterham kaas nuttigde en dat hij zich erg verheugd had op dit statiebezoek. Omdat ik enig begrip van de lakeien wel kon vergeten, richtte ik mij wederom tot de prins en zei; NEEN, Het kan niet, je mag overal op de boerderij kijken, je kan de koeien aaien, bij de kalfjes spelen en je kunt schilderijen kijken en naar het bos, maar je mag niet bij het kaasmaken ivm hygiene.

Prins mokte door en ontdekte op de toonbank een schaalte met kaas. Prinsje had klaarblijkelijk nog geen tijd gehad voor zijn ontbijt want dat nuttigde hij nu. In een rap tempo at hij het bordje leeg.
‘Op”, ze prinsje triomfantelijk en in prinsentaal betekent dat ; MEER. Ik  negeerde het prinsje en richtte me tot een de lakeien.
“Zullen we een stukje kaas kopen?”, vroeg Oma -Lakei aan Mama-Lakei.
‘Nee’ sprak de prins en de prins vertrok met zijn gevolg, niet naar de koeien want die stonken en niet naar de kalfjes want prinsje had het koud. Ze klommen in de koets en keerden huiswaards naar het bungalowpark met het zwembad zonder water ,wachtend op de sneeuw.

Sprookjes bestaan meestal niet maar dit sprookje was echt!Gelukkig Nieuwjaar

4 reacties

wj30gMbLvQqA
14 mei 2016, 10:26 uur That saves me. Thanks for being so seenlbis!
kSgZkZRl
15 mei 2016, 08:59 uur The beer on the riverboat was the only way to get rid of the metalic tasting chnnkec.Aiyway. Way to use student money well dave. Do Abboud proud and order a stripper on your SU Visa. http://tkuffnfnk.com [url=http://veleehu.com]veleehu[/url] [link=http://bcubdhm.com]bcubdhm[/link]
141wUV4TO
17 mei 2016, 01:57 uur Jeg må nok sige at film nummer 2 er ret så sød og inspirende! Det er svært at vælge en favorit, men jeg vælger <a href=\"http://gxorpspv.com\">2&2;24#8eren!PS.</a> Super god blog!:-)
ZljyMPx1qilc
18 mei 2016, 02:56 uur It is simplistic to state that as Singapore is small it is easy to manage. Gearcophigal size is just a distance between 2 points. What writers, academics, researchers, politicians and critics fail to see is that there must be good honest capable leaders and a government that can be trusted. Then, its citizenry will be willing to make sacrifices to make the country better. This simple truth is not taught in MBA programmes nor in any politcal science agenda! http://jrfwkkoljc.com [url=http://bwsxatnk.com]bwsxatnk[/url] [link=http://iuossaky.com]iuossaky[/link]

Reageer

Naam
E-mail
Typ de code over
Captcha
Reactie
Terug naar overzicht Volgende bericht
 
Adres
Kaasboerderij en Schilderijenhuis Heileuver
Dalmsholterdijk 17
8146 PE Dalmsholte (Ommen)

T 0529 - 45 82 32
E info@heileuver.nl
Adres Ma t/m vr   9.00 - 18.00 uur.
Zaterdag 9.00 - 17.00 uur
Van 1 oktober tot 1 april dinsdags gesloten
Zon- en feestdagen gesloten
Volg ons: Volg ons Twitter Linkedin Weblog
© 2012 Heileuver Koeien, Kaas en Kunst | Ontwerp Studio Buskruit | Realisatie Sologic