Weblog

Geplaatst: 5 november 2008

Wat betreft het schrijven heb ik even een zomerreces gehad. Niet gehinderd door een writers-block maar meer door een ‘tijds-block’( mocht dat bestaan)
Het voorjaar en de zomer worden opgeslokt door spitten, extra klanten, schoffelen,  wieden, vrienden, oogsten, extra kaasmaken, rondleidingen, mooie exposities,  tevreden koeien en vele kleurrijke dahlia’s. En of je nu koe, kaas, dahlia of klant bent. Iedereen vraagt week in week uit veel tijd en gelukkig hebben we die. De weblog parkeren we even! Vandaar! Reveille, vanaf nu weer aan het bloggen. Er is meer dan genoeg over te schrijven.
 

De groentetuin gestart volgens de leer van ‘Joke’, en ik moet je zeggen dat ik me er wel bij voel. Start seizoen; 30 april; Koninginnedag , na het nuttigen van de traditionele oranje tompoes van een groot warenhuis, de tuin in.
Het plantschema wordt ter plekke gemaakt en dit jaar kreeg de tuin een religieus tintje; de aardappels luisterde naar de naam Gloria, de bonen droegen de stichtelijke naam van ‘Heilig Boontje’, er stond een rij Roomse kervel en het geheel is omrand door een palm ( de Buxus). Nu nog wachten op de kerkuil!
Bedrijvigheid ook in de winkel en de kaasmakerij; vele tonnen ( echt waar) kaas vonden hun weg naar toevallige passanten of trouwe klanten, wandelaars, fietsers, ‘hummers’, ontdekte en nog niet ontdekte kunstenaars, kinderen en vagebonden.  Ook dit jaar weer de kleurrijke mevrouw met hond en ezel die rondtrekt in het Vechtdal en her en der slaapt. Elk jaar komt ze langs, maakt een praatje, hond drinkt, vrouw plast en ezel balkt. Ezel heeft het formaat van een grote herdershond. Even rusten op het erf, genieten van de najaarszon en afspreken dat we elkaar volgend jaar weer zien.

Alle verhalen zitten in mijn hoofd, het zijn ner veel en vanaf nu komt er weer af en toe een op papier. De zomer was geweldig met z’n vele kilo’s boontjes, sappige aardbeien, af en toe een schilderijtje en honderden dahlia’s. Op naar de winter.

Reageer

Naam
E-mail
Typ de code over
Captcha
Reactie
Terug naar overzicht Volgende bericht
 
Adres
Kaasboerderij en Schilderijenhuis Heileuver
Dalmsholterdijk 17
8146 PE Dalmsholte (Ommen)

T 0529 - 45 82 32
E info@heileuver.nl
Adres Ma t/m vr   9.00 - 18.00 uur.
Zaterdag 9.00 - 17.00 uur
Van 1 oktober tot 1 april dinsdags gesloten
Zon- en feestdagen gesloten
Volg ons: Volg ons Twitter Linkedin Weblog
© 2012 Heileuver Koeien, Kaas en Kunst | Ontwerp Studio Buskruit | Realisatie Sologic