Nieuws

30 april 2013 | Het lang verwachte voorjaar

Het langverwachte voorjaar wordt door een ieder als een kostbaar geschenk omarmt en als je naar buiten kijkt zie je dat ze goed haar best doet.

100.JPG
Het voorjaar brengt ook veel in beweging op Heileuver; het land moet immers bewerkt, afrasteringen herstelt en tuin wordt ontdaan van haar winterkleed.

Op het erf zijn dit jaar extra grote veranderingen want er komt een geheel nieuwe kaasmakerij en opslag, dat dat meer voeten in aarde heeft dan vooraf bekend was,  weet natuurlijk een ieder die wel eens ooit gebouwd heeft. Alle beren op de weg zijn alleen maar in aantal toegenomen maar ooit komt alles goed! We blijven optimistisch! Het gedeelte wat nu af is, ziet er prachtig uit en we kunnen niet wachten om de nieuwe machines er in te zetten,…… maar even nog wat beren wegwerken.

Als een van de kunstpunten van het eerste uur zijn we ook dit jaar weer paraat bij de kunstmanifestatie “KunstOmDalfsen’.  4 & 5  mei staat het erf weer bol van de activiteiten;  muziek, kunst en mensen ontmoeten elkaar. Het thema van het weekend is; Kunst als water, Water als kunst. Op 49 kunstpunten kan men terecht . Het hele programma staat vermeld op www.kunstomdalfsen.nl

Eten op locatie is een nieuw fenomeen; of het nu onder de Nachtwacht, op de bodem van een nu nog leeg zwembad of in een koeienstal is; de situatie en de mensen maken het feestje. Zo’n feestje wordt zaterdag 4 mei georganiseerd door Vechtdalcatering/ Hotel de Zon in de stal van Heileuver. Samen met Bertha 14 aan tafel, dat moet leuk worden. Wij kunnen niet instaan voor de tafelmanieren van onze koeien maar gezellig zijn ze wel en wellicht zullen ze u niet in de weg zitten. Het programma/ menu  is te vinden op www.heileuver.nl  of www.vechtdalfood.nl .  Reservering gewenst.

Rest ons nog een paar dagen van ruimen, poetsen, koek bakken, huis en erf ontvangstklaar maken en gewoon  kaasmaken want daar zijn wij immers van.

Goed voorjaar gewenst en tot ooit! Marinus en JokeTerug naar overzicht
 
Adres
Kaasboerderij en Schilderijenhuis Heileuver
Dalmsholterdijk 17
8146 PE Dalmsholte (Ommen)

T 0529 - 45 82 32
E info@heileuver.nl
Adres Ma t/m vr   9.00 - 18.00 uur.
Zaterdag 9.00 - 17.00 uur
Van 1 oktober tot 1 april dinsdags gesloten
Zon- en feestdagen gesloten
Volg ons: Volg ons Twitter Linkedin Weblog
© 2012 Heileuver Koeien, Kaas en Kunst | Ontwerp Studio Buskruit | Realisatie Sologic